d'n Hadeejer december 2004
In de winkel 12.30 uur. Het broodnodige brood wordt verkocht in de winkel. "Goed voor 40% van onze omzet", vertelt Berry. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel broden ik per dag verkoop in de winkel want dat wisselt sterk". Tussen het vloer-, casino-, knip- en tijgerbrood ligt ook oud Dinthers. "Nee dat is geen oud brood, maar volgens een oud recept bereid" . "Oud Heeswijks?". "Nee dat kennen we helaas niet". Zo verdwijnt in deze bakkerij wekelijks 3500 kilo bloem! In december zelfs meer want dan moet er meer gebakken worden. Kerststollen en veel van dit: worstenbrood– jes. Mmm.. . De patissier 11 .30 uur. Geen feestdagen zonder gebak. En dat wordt op een speciale afdeling gemaakt. Door de banketbakker. Banketbakker of brood– bakker is een heel verschil. De banketbakker wil namelijk liever patissier genoemd worden. En de broodbakker gaat niet met de "patissier" op de foto. Schijnt een speelse "strijd" te zijn tussen die twee soorten bakkers. Net zoals tussen Heeswijk en Dinther? Daarop geeft hij geen antwoord. Bakker op skeelers 14.00 uur. Bakker op wielen. Bijna dag en nacht is de bakker bezig met bakken en de bakke– rij . Maar toch maakt hij tijd vrij om lekker te sporten. Zo gaat hij wekelijks squashen en gaat hij ook skeeleren . Dat doet hij liefst in groeps– verband waarbij het gaat over lange afstanden. Maar soms dan wil hij ook wel eens alleen een tochtje maken. Dan trekt hij zijn skeelers aan en spurt hij weg. TK J/// GABRIELS r/// ELEKTRO BV Innovatief in installatietechniek De Amert 154, 5462 GH Veghel Tel.: (0413) 29 31 47
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=