d'n Hadeejer december 2005
27 met... de LTS te Veghel. Daarna vervolgde hij zijn opleiding in Eindhoven tot kok niveau 4, het hoogste. Na de militaire dienst ging hij aan de slag bij een cate- ringbedrijf en inmiddels is hij alweer bijna zeven jaar werkzaam als chef-kok bij Hotel Restaurant De Leygraaf. Voor hem is koken zijn passie. Een week op pad dus met een kok die kookt met vuur. Dinsdag Aangebrand Een paar keer per week komen er mensen zelfkoken,onderdedeskundigeleidingvan Maurice in de kookstudio Een vantevoren afgesproken menu wordt dan door een groep mensen bereid, en Maurice geeft dan als het ware kookles. Het is belangrijk omniet te‘aangebrand’te reageren als de mensen iets fout doen. Onlangs werd de studio zelf op smaak gebracht, door het ontvangen van het predikaat: kookstudio van het jaar. Woensdag Wat eten we vandaag? Naast het koken voor anderen kookt hij natuurlijk ook voor zichzelf. Dagelijks wordt er op zijn werk, rond half vijf geza- menlijk gegeten. Dat wordt apart klaar- gemaakt; dus het is niet zo dat ze dan de ‘kliekjes’ opeten. Ook niet elke dag een exquise maaltijd; men eet wat de pot schaft: een gewoon balletje gehakt bij- voorbeeld met wat rijst. Maar op zijn tijd ook wel eens een frietje met een frikadel. een kok Donderdag Slagwerkgroep Op zondagmorgen verruilt hij zijn koks- muts voor de voetbalschoenen. In plaats van balletjes draaien, probeert hij bij het zesde van Avesteijn de bal in het doel te krijgen.Opdonderdagavondheefthijerin de keuken‘depannenopgelegd’. Dan is hij te vinden op de repetitie van de slagwerk- groep, waar hij de trom roert. “Echt een avondje uit”, zegt Maurice. Temeer ook, omdat zijn vrouweveneens deel uitmaakt van deze groep. Zaterdag Koksgilde Het koksgilde bestaat uit een groep chef- koks, waar ookMauricedeel vanuitmaakt. Deze groep komt meerdere keren per jaar bij elkaar om ervaringen, recepten en dergelijke uit te wisselen. Ook worden er wedstrijden georganiseerd, waar elke kok zijn culinaire kunsten kan vertonen. Dat Maurice een kok is van formaat, blijkt uit de veleprijzendiehij indewacht gesleept heeft. Zo werd hij bijvoorbeeld in 2004, regionaal kampioen op het onderdeel warme keuken en koude schotels. TK
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=