12.00 uur Op pad Het middaguur is een drukke tijd. Het is lunchtijd en hongerige klanten dienen zich aan. De lunch kan gebruikt worden in de cafetaria, maar ook kunnen er heerlijke broodjes genuttigd worden in de fraaie serre. Diverse bedrijven uit de omgeving zitten rond dit tijdstip met hongerige werknemers en zo gaat Léon zelf op pad om daar de eerder geplaatste bestellingen af te leveren. 08.00 uur Geknipt In de ochtenduren maakt hij vaak tijd vrij om iemand te knippen. Ondanks het feit dat hij gekapt is met knippen, laat hij de schaar nog wel eens om de ‘kappersknobbel’ aan zijn vingers glijden. Vrienden en familie worden knap gekapt en geknipt, en de kapsels worden voorzien van de laatste snit. Maar hij knipt alleen heren want zo zegt hij: “dat gaat lekker vlot.” 09.30 uur Voorbereiding Het voorbereidende werk wordt verricht voordat de zaak opengaat. De kipfilet wordt gesneden en ook het stoofvlees en de satésaus worden geprepareerd. De bestellingen worden klaargemaakt en de nodige etenswaren worden alvast uit de diepvries gehaald en voorbereid op de bereiding. Alles wordt ‘in stelling’ gebracht, de sla gewassen, tomaten gesneden en de broodjes gezond worden belegd. Een dag op pad met De geboren en getogen Bosschenaar Léon Vugts was 23 jaar kapper. Hij begon met knippen op zijn vijftiende en volgde destijds de kappersschool te Den Bosch. Rond 1990 begon hij een eigen kapperszaak in Den Dungen. Inmiddels runt hij sinds vier jaar met zijn vrouw Babette cafetaria/lunchroom Asperia.Met hun kinderen Swen (10), Lars (8) en Estelle (7) 20.00 uur Patatje met Natuurlijk moet Léon zelf ook een keer eten. Maar als de meeste mensen aan het eten zijn, is hij dus aan het werk. Daarom eet hij meestal pas rond een uur of acht. Dan is het vaak even een paar broodjes. Samen met de rest van de familie eten is er vaak niet bij, “dat brengt dit werk nu eenmaal met zich mee”, verklaart hij nuchter. Maar een frietje met lust hij zelf ook graag. 28
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=