d'n Hadeejer september 2008

13 Herkenbaar en betaalbaar trefwoorden bij Ne9en Lekker eten in HaDee kon je al volop, maar niet op de manier en voor de prijs zoals nu bij Ne9en. Met deze gedachten openden Cindy (26 jaar) en Arjan (33) Klerkx begin augustus hun nieuwe restaurant aan de Mgr. Van Oorschotstraat. ‘Geen hocus pocus bij ons, maar gewoon herkenbare gerechten.’ Eigenlijk was het een gerucht dat ervoor zorgde dat Arjan serieus ging nadenken over de optie om een restaurant te beginnen. De horecaman in hart en nieren, Arjan werkt zijn hele leven al als kok, kreeg een paar keer de vraag of de geruchten waar waren dat hij ‘iets zou gaan doen in HaDee’. “Dat klopte niet, maar Cindy en ik zijn er wel serieus mee verder gegaan. We wisten door veel te luisteren wat mensen misten.” Na het nodige puinruimen en opknappen was Ne9en een feit. Een restaurant met een moderne inrichting, maar volgens Cindy wél gemoedelijk: ”Maar we wilden per se geen eetcafé-achtig iets.We vinden het leuk om iets anders te doen. Maar het is absoluut geen fluisterrestaurant hoor, iedereen voelt zich op z’n gemak.” ”Wij hebben echt gekeken waar vraag naar is”, vervolgt Arjan. ”Je moet luisteren naar de markt, ik wil niet laten zien wat ik allemaal zo goed kan als kok, maar ik wil gewoon lekker koken voor de gasten. Op de kaart staan herkenbare gerechten, die betaalbaar zijn. Ik begrijp niet waarom een paar mooie scampi’s veel moeten kosten.Wij laten zien dat kwaliteit voor iedere portemonnee bestemd is.” De kaart toont dan ook gerechten als zeewolf, scampi’s, entrecote en carpaccio voor zachte prijsjes. Restaurant Ne9en is geopend van woensdag tot en met zondag. Voor info: www.restaurantnegen.nl. Zakelijk bekeken Foto’: Kirsten van de Heyden Arjan en Cindy achter de bar Ze zegge dè ge op moet lette mè wè dègge it. Ge moet nie te vet eete, nie te veul eete, afwisselend eete, vitamines eete, enzowèjer. En – wè ik zellef vèin- ge moet er goewd bè drinke. En dè gi me goewd af. Lest waar ik nog in ’n vrimd resterant en ik bestelde ’n dil greij en ’n pilske derbè. Mar nog vùr dè ze men lijsje òn de kok han gegeve brochte ze al ’n pilske. Goewd geregeld; ‘de dorstigen laven’, hoe barmhartig. Mar trug nar ’t eete: friet. Wie lust dè nou nie. De miste kèinder zender wild op. Frietje mè seteej, majenèès, ketsjup, spesjaal; net wè ge wilt kunder bè kwakke. ’n Frietje gitter alted in. Eén nadeel van friet is dè ’t nie goewd vuroew is.Tis veuls te vet, en dès nie goewd vur oew lijf. Oew lijf gitter van groeie op plotse wor dè ge ’t nie wilt. Doar hadde vruuger nie mè òn moete komme, te vet eete. Ester spek gebakke waar dan wier ‘t spekvet mè unnen botterham zo ùt de pan gesopt. Doar hedde nojt gimman over gehurt. Mar nou is ’t nog licheluk verkeerd. Van ’n simpel frietje kregde al teveul chloresterol, hart- en vaatziektes, suiker, obesietas en weet ik wè ollemol nog meer. Mar ’t wùrt zuutjesòn al béter en òk ik let wè béter op wè ik eet. Es ik zellef friet bak dan bak ik die van vetvrij èlleper! En ik let dan goewd op bè wè ik eet. Ester òk mar één frietje bè zit mè ’n zwart vlekske, dan goj ik die meej ùt m’n burt. ’t Zelde geld vur frietjes die ’n bietje gruunig zen; dè kan toch nie gezond zen. Mar te veul is nojt goewd, dus ik eet nojt meer friet in inne keer ès één zo’n frietbekske vol. En es ik ’t thuis eet, dan vat ik er altèt we vitamine bè. Dan drink ik doar ’n por gloaze sinas bè. Des gemakt van sienesappels en die stikke van de vitaniene. Mar dur al dè gedoe, over hoe enwè dè ge meugt eete, merk ik wel dè mense steeds bewuster umgòn mè d’r eete. Lest waar ik bè mense die net friet han gegéte. D’r waar nog wè over en ik zin desse ’t mar òn d’n hond moesse geve. “Bende gè gek”, zinne ze, “des veuls te vet vùr ons huntje’. Dus toen kreeg ik ‘t. ToKo Hond in de pot

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=