Os nos augiamconsed eliquis ciliquat delit, suscilla facincilla faccum zzrit augue tet numsan henim am, velesse ctetue volore ex ea feummy non er iustionummy nullaore mod dolore diametue feugiam irilisl dion heniamet.Exer ad tem alit acin exercip sumsandreet, vendreet exeriure dit num vel ipsuscillum vel eugueriure molorercilit wismolo rercipis nit lutat. Ut utat am, qui blandrero exer Let wel: voor eigenlijk alles geldt dat u er toch wel enigszins naar om moe kijken. Héé bel ngrijk is dat u gerechtonderdelen met name naproeft op zout, peper, zo t en zuur, wat de broodnodige frisheid in g rechten g eft. Evene ns belangrijk onderdeel is het fenomeen “cuisson” (ofwel gaarheid) v n en product. Iets om in de gaten te houden. Niet ied re oven is hetzelfde; niet ieder stukje vis of vlees is ev groo en dik. Ook hier dus: v n erbij blijven en naar omkijken. Maak het niet t gaar en t droog, maar houdt het lekker sappig en smeuïg. Recepten z jn er oor om naar úw smaak aan te passen, zolang u maar de goede ba ans kunt vinden in bovenstaande smaak- en struc uuronderdelen! Wij wensen u veel kookplezier, héél fijne Kerstdagen en…….. een goed uiteinde en fantastisch nieuw jaar!! Namens ons allen van Het Sentiment: succes en geniet van uw menu en wijnen deze dagen, Toos en Violet HaDeejer-Kerstmenu van Het Sentiment Met de Kerstdagen voor de boeg werd ons gevraagd een menu samen te stellen van drie gangen. Zeer vereerd door dit verzoek hebben wij ons best gedaan om een mooi en toch werkbaar menu samen te stellen. Voor het grootste gedeelte kunt u dit menu voorbereiden zodat ú op de dag zelf vooral óók kunt genieten. Carpaccio van verse tonijn, gebakken coquille en limoendressing xxx Gebraden ossenhaas met rode uienmarmelade xxx Moccaparfait met tarte tatin van peer Carpaccio van verse tonijn, gebakken coquille en limoendressing Benodigdheden voor 4 personen: 8 velletjes slagersfolie (dit is plastic folie die niet plakt, vraag bij uw slager) 300 gr. mooie verse tonijn zonder ketting (vragen aan de visspecialist) 4 st. coquilles 50 gr. gemengde sla 1 bosje kervel 1 bosje bieslook 1 bosje bladselderij 12 partjes zongedroogde tomaatjes 20 gram geroosterde pijnboompitjes 20 gram gebakken croutonnetjes 0.5 dl. limoensap (indien niet verkrijgbaar, citroensap) 1.5 dl. olijfolie 20 gr. poedersuiker peper/zout Werkwijze: Dressing bereiden door limoensap, olijfolie en poedersuiker met elkaar te vermengen m.b.v. een garde. Op smaak afmaken met vers gemalen peper en zeezout. Dit kan al eerder in de week gemaakt worden. Op een velletje slagersfolie 75 gr. dunne plakjes tonijn snijden. Dit afdekken met weer een velletje slagersfolie en vervolgens met een hakbijltje (of de bodem van een steelpannetje) mooi egaal plat slaan. Dit kan in de morgen al gemaakt worden en bewaren in de koelkast. Afwerking: Carpaccio’s een half uur tevoren uit de koelkast halen zodat ze iets op temperatuur kunnen komen. Coquilles peperen en bakken ong. 1 minuut aan iedere kant. Nazouten met zeezout. Sla aanmaken met wat limoendressing. Carpaccio’s bestrooien met verse peper uit de molen en wat zeezout en besprenkelen met wat dressing. Sla dresseren op de carpaccio’s. Wat groene kruiden erin steken en aankleden met het overig garnituur. Als laatste de gebakken coquille boven op de sla leggen en uitserveren. Wijntip: Een frisse sauvignon blanc (vraag bij uw slijter). Productie: Tonny van Liempt Foto’s: René Kuijs 14 | december 2009
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=