Ingezonden Op de slotdag van de Horecava in de RAI in Amsterdam heeft chefkok Maurice Bissels van hotel-restaurant De Leygraaf uit een 2e prijs behaald. Deze prijs behaalde hij bij het Nederlands Kampioenschap “Koken met Wild”. Een prachtig resultaat voor de 37-jarige chefkok als afsluiting van het wildseizoen. Een bijzonder mooi resultaat gelet op de zware voorselectie en het sterke deelnemersveld van tien koks waarvan enkele zelfs in het landelijke wedstrijdteam zitten. Chefkok Maurice Bissels moest het weliswaar afleggen tegen een kok van dit wedstrijdteam, maar kookte zich bijzonder in de kijker met een amuse van Boerderijduif, als voorgerecht een mousseline van eendenlever, als tussengerecht een rouleau van wildzwijn met jeneverbessensaus, als hoofdgerecht een braadstuk van hert met uiencompote en wintergroenten, en als nagerecht een ananasdessert. Chefkok Maurice Bissels is in 1971 geboren in Dinther en woonachtig in Veghel met Linda en de kinderen Kevin en Martijn. Hij heeft bij bekende bedrijven ervaring opgedaan en is bijna 10 jaar chefkok bij De Leygraaf. Spreuk van de maand Met op tijd een kop koffie kun je heel oud worden Heb je iets leuks te melden of wil je je mening kwijt over een van onze artikelen. Schrijf een brief of mail dan naar de HaDeejer... HaDeekupke Thomas van der Ven slagwerker bij harmonie Servaes en verzamelaar van eerste prijzen. 27 | januari 2009 Mooie prijs voor chefkok De Leygraaf Veel hekwerk door Hannie Droesen Ze hebben hekwerk rond Ter Weer gezet. Bang dat wij daar nog iets komen halen. Onze Harrie heeft van hetzelfde, ook een hekwerk rond zijn kop. Hij is een beetje de weg kwijt. Te druk, crisis, bemoeit zich ook overal mee. Hij moet oppassen of hij krijgt de Belgische griep. Ik heb hem wat verse kiwi’s gebracht en een pan snert voor drie dagen. En een mooie natuurfilm. Want zo zijn wij in ons familie: we laten elkaar nooit helemaal stikken. Volgens mij heeft onze burgemeester ook een hekwerk rond zijn kop. Of moet ik zeggen hoofd. Niet dat ik hem persoonlijk ken, want ik tref hem nooit bij de fitnis of op de markt. Hij doet waarschijnlijk boodschappen in Heesch. Of in Veghel. Maar dat moet hij zelf weten. Moet je luisteren, ons gemeentehoofd wil Landerd en Maasdonk toevoegen aan Bernheze. Heb je dubbel zoveel grond en dubbel zoveel mensen. Zijn salaris groeit dan mee. Hij gaat nou met de provincie praten, met Maayke. Net nu Heeswijk-Dinther pas 40 jaar geleden is opgericht en pas 15 jaar is opgeheven. Hij denkt misschien dat het gras bij de buren groener is. Ik dacht van niet. In Landerd is het pure crisis net als bij onze Harrie in zijn kop, en in Maasdonk werken ze met een reservekeeper. Laten ze eerst Ter Weer maar eens in orde maken. Ik heb het onze Harrie niet verteld. Hij leest momenteel geen kranten. Dat is beter voor zijn crisis. Zelf pak ik nog een lekkere kiwi. door Hannie Droesen (zus van Harrie) Rechts: Maurice Bissels. Foto: Bernhezer Kookboek voor mannen.
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=