Niet alleen het interieur veranderde compleet, Ritchie is ook nog eens flink uitgebreid. Een moderne open keuken biedt voor het personeel alle ruimte. In wat eens de bakkerij was, is nu een hoek met tientallen zitplaatsen gecreëerd. Aangevuld met kinderhoek en ballenbak met glijbaan. “Sinds wij zelf kinderen hebben, ondervinden we dat als zij het niet naar de zin hebben, het ook voor de ouders niet leuk is om ergens te gaan eten. Vandaar onze keuze voor een kinderhoek”, zegt Bouke Opheij. Samen met haar man Richard wilde zij Ritchie een ‘minder cafetaria-achtig’ imago geven. “Mensen moeten het prettig vinden hier te komen eten. Met de inrichting, een mengelmoes van strak en modern met teakhouten meubelen, willen we ze een comfortabel gevoel geven”, aldus Richard. “Het is wel grappig om te zien hoe veel mensen reageren”, vult Bouke aan. “Ze denken dat we de boel een beetje hebben opgeknapt en dan zien ze een compleet nieuwe Ritchie!” Een ‘luxebeleving’ met een menukaart waarop geen enkele gerecht boven de 10 euro uitkomt. Het aantal gerechten is flink uitgebreid, onder meer met een megabruger van 250 gram, een vis- en gambaspies en vegetarische schotel en salade. Het aantal salades en het assortiment belegde (stok)broodjes is uitgebreid en op de menukaart is voortaan ook een serie verschillende tosti’s terug te vinden. Ritchie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.30 tot 22.00 uur. Maandag gesloten. Zakelijk Bekeken Restaria Ritchie onderging na een grondige verbouwing een complete metamorfose. Van een ‘gewone’ cafetaria veranderde de Dintherse eetgelegenheid in een sfeervol restaurant met een aparte kinderhoek. Op de menukaart prijken uitgebreide schotels, maar ook liefhebbers van een frietje met frikandel kunnen nog steeds bij Ritchie terecht. Sinds kort is het schrijversteam van D’n HaDeejer versterkt met Matthijs van Lierop uit Dinther. Hij stelt zich voor: “Mijn naam is Matthijs van Lierop en ik ben 16 jaar. Momenteel ben ik bezig aan mijn eindexamenjaar VMBO op het Elde College in Schijndel waar ze besloten hebben dat ik verder mag met Havo als ik ga slagen voor mijn eindexamen in mei. Sinds een halfjaar speel ik hockey bij HDL, wat ik met veel plezier doe. Misschien had ik dat veel eerder moeten gaan doen, voetbal was niets voor mij, bedacht ik me achteraf. Schijven heb ik eigenlijk altijd al met plezier gedaan. Op een jonge leeftijd schreef ik al verhalen. Daarnaast vond ik sport ook al vanaf mijn jeugd écht geweldig. Ik ben daar altijd mee bezig en het blijft me fascineren. Een paar jaar geleden kruisten deze wegen elkaar en begon ik over sport te schrijven en dat bevalt me nog steeds goed. De redenen waarom ik voor d’n HaDeejer ben gaan schrijven is om ervaring op te doen als journalist en omdat het ook mijn hobby is. D’n HaDeejer vind ik een mooi blad met leuke actuele onderwerpen en het ziet er professioneel uit. Mijn ervaring die ik bij jullie op doe zal later voor mij van grote waarde zijn.” Nieuwe gezicht bij d’n HaDeejer Matthijs van Lierop Tekst: Annemieke van der Aa Foto: Anna Steijger Metamorfose voor restaria Ritchie Richard, Bouke en medewerkster Lieke Tekst: Michel van de Wetering Foto: René Kuijs 31 | maart 2010
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=