d'n Hadeejer december 2011

Vier restaurants uit HaDee stellen een speciaal en goedkoop kerstmenu samen Voordelig smullen met het crisismenu Vorige week werd het officieel bekrachtigd: Nederland verkeert in een recessie. Alle reden om zeker met de feestdagen op de kleintjes te letten. Wij vroegen vier horecaondernemers uit HaDee speciaal voor Kerst een crisismenu samen te stellen waarbij de prijs van vier gangen opgeteld niet boven de 25 euro voor vier personen mocht uitkomen. De missie van het Dinthers Eethuis, Sjang Hai, Aquarest en kasteel Heeswijk is geslaagd. Het resultaat van het ‘HaDeejer-crisismenu’mag er zijn. Bon appetit! Tekst: Annemieke van der Aa en Ad van Schijndel Foto’s: René Kuijs Boerenkoolsoep Ingrediënten voor 4 personen: * 200 gr. gesneden boerenkool * 2 aardappels geschild * 1 ui gesnipperd * 200 gr. spekreepjes * 1 liter bouillon (blokje) * 2 dl crème fraiche * 1 theelepel mosterd * wat olijfolie * peper en zout * Worcestersaus Bereidingswijze: Was de boerenkool en stoof met aanhangend water en wat zout halfgaar in ca. 15 min. Schil en rasp de aardappels. Bak de spekjes in wat olie tot ze goudbruin zijn. Haal de helft van de spekjes uit de pan en zet even weg. Voeg aan de andere helft de ui toe en smoor deze even mee. Voeg toe de geraspte aardappels, boerenkool, bouillon, crème fraiche en mosterd. Kook de soep nog 15 minuten zachtjes door. Pureer de soep met de staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout en eventueel enkele druppels Worcestersaus. Serveer met roggebrood met katenspek. Prijs voor 4 personen € 3.46 Vlnr: Jan van Voorle, Haidan Ko, Sabine Sle ddens en Marij Deckers Kok Marij Deckers Boerenkoolsoep DINTHERS EETHUIS “In Nederland kennen we boerenkool alleen van de stamppot, maar in het buitenland wordt het ook anders gebruikt”, zegt Marij Deckers, die op het idee kwam van een boerenkoolsoep door een kookprogramma op tv. “Boerenkool is een groente die echt van dit seizoen is, supergoedkoop dus! En bovendien erg lekker.” Met de Kerstdagen zelf zijn Marij en Wilfred druk in de weer. “We hebben op beide dagen twee zittingen, waarvoor we speciaal een kok hebben ingehuurd. Je merkt wel dat mensen tegenwoordig wat meer op de prijzen letten. Daarom hanteren wij ook met de Kerstdagen gewone prijzen. Als je naar de belangstelling kijkt, wordt dat blijkbaar erg gewaardeerd.” 31 | december 2011

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=