Kip Piccate met tomatensaus voor 4 perso nen Ingrediënten saus * 2 kleine blikjes tomatenpuree * 30 gr boter * 40 gr bloem * ¼ liter koks room * ½ liter water * 1 kip bouillonblokje * 5 basilicum bladeren Doe de boter in een steelpan en voeg de t omatenpuree toe, laat de tomatenpuree eerst ontzuren en voeg dan de bloem toe, meng het mengsel samen t ot het gaar is. Voeg vervolgens het mengsel van warm water en het kippenbouillonblokje samen toe. Voeg de koksroom toe naar smaak. Hak de basilicum fijn en voeg die bij de sa us. Ingrediënten: Kip * 4 mooie kipfilets * 20 gr bloem * klein busje Grozette Formaggio poeder k aas * 50 gr boter * 6 eieren Doe de eieren stuk in een klein steelpanne tje, kluts de eieren door elkaar en voeg de kaas toe aan dit mengsel ongeveer ¼ van het busje. Laat dit mengsel even een half uur staan z o dat de kaas kan uit zetten. Doe de bloem op een bord en haal de kipfilet door de bloem. Verhit de boter in de pan en zet deze op h alf. Haal nu de kipfilet door het mengsel van k aas en eieren en leg dit in de pan. Na dat de ene kant go udbruin is met een spatel de kip omdraaien. Als garnering Rozeval aardappelen (€ 1,79 ) en spinazie (€ 2,79) Kip Piccate AQUAREST Jan van de Vorle en kok Arwin Vos van Aquarest verzorgden het hoofdgerecht van het crisismenu: Kip Piccate. “Het recept is al tientallen jaren oud. Het is eigenlijk een Italiaans voorgerecht met pasta, maar wij hebben er een hoofdgerecht met aardappelen van gemaakt”, zegt Arwin. “Het is logisch dat je voor een crisismenu voor kipfilet kiest”, vult Jan aan. “Het is betaalbaar en overal verkrijgbaar. En nee, kiloknallers aanschaffen om de prijs te drukken hoeft echt niet. Je hebt al een mooi stukje kipfilet dat niet te duur is. Maar als ik dit gerecht voor deze prijs moet uitserveren, ga ik failliet!” Met de Kerstdagen is Jan alleen 26 december geopend. “Eerste Kerstdag is voor de familie, Tweede Kerstdag hebben we een buffet en de gewone kaart. Zónder prijsverhogingen.” MENU Kok Arwin Vos 33 | december 2011
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=