d'n Hadeejer december 2012

36 | d’n HaDeejer. Doe 1.5 liter water in een pan en voeg al roerend met een garde de inhoud van een pakje tomatencrèmesoep toe. Breng al roerend aan de kook en doe deksel erop (niet helemaal afsluiten). Voeg zelf gedraaide gehaktballetjes toe en laat de soep al roerend 5 minuten doorkoken. Garneer de soep met crème fraiche, basilicum en bieslook. Steek prikker met cherrytomaat in de soep en serveer dit lekkers met stokbroodje met kruidenboter. Slavinken bakken, serveren in een klein schaaltje op bedje van sla en bieslook. Aardappelbolletjes bakken en roosje broccoli aan de kook brengen en 5 minuten koken. Rode kool ook even aan de kook brengen. Leg het geordend op een feestbord. Tomatencrèmesoep met stokbroodje kruidenboter Hoofdgerecht ‘oma’s specialiteit’ Chocolade vinden wij zóóó lekker. 4 eidooiers 20 gram suiker 150 gram chocolade smelten 300 gram slagroom Kerstversiering voor op het bord. Bereiding: Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt in de magnetron (40 seconden op 1000 watt). Splits het eigeel en eiwit, roer 10 gram suiker door het eiwit en klop het stijf. Klop ook het eigeel stijf en ook de slagroom. Schep de slagroom door het eiwit en eigeel. Als de chocolade is afgekoeld alles door elkaar roeren, in schaaltjes doen en 3 uur in de koelkast. Versier het bord met karamelsausje en kerstbolletje. Nagerecht ‘h melse modder’ “Zullen we proosten dat we vrede hebben?” “O ja, we moeten netjes eten”

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=