10 | d’n HaDeejer Mari: “In mijn tuinhuis at ik de hele zomer, sliep er zelfs af en toe, als ik teveel gedronken had.” “Eergisteren is onze kookstudio, tuinhuis met uitbouw of hoe je het ook wilt noemen, tot op de bodem toe afgebrand. De precieze oorzaak weet ik nog niet,” zegt de verbouwereerde Mari. “Dit gaat niet in mijn koude kleren zitten.” De groep komt symbolisch met zijn allen bij elkaar om na te praten en verhalen te delen op de plek waar ze ruim 10 jaar met veel plezier regelmatig kookte. De heren: “We proosten op de herbouw en hopen dat alles weer snel opgelost wordt.” ecHte coppa Het voorgerecht bestond eigenlijk uit Salade van Coppa en coquilles St. Jacques. Voor Jos is het een vraagteken waar ‘coppa’ voor staat maar daar gaat het niet om. “Ik ben voorzitter van de club en dat is meer dan genoeg. Maar coquilles St. Jacques is de beschermheilige van de schelpen, dat is wel duidelijk,” zegt hij stellig. “We starten altijd met rosé, dat is licht verteerbaar en bevordert onze kookkunsten,” zegt Arjen. “Het is kei jammer, maar we proberen het beste ervan te maken, net als bij het koken!”, lacht Mari. tekst kerstmenu’s Marijke van Oorschot fotogafie kerstmenu’s Lianne Gabriëls Kookclub ’En Garde’ is ontstaan bij Rien van Esch in de Speelman. Gerrie van den Broek, Jos van der Pas, William Verhoeven, Emiel Berens, Arjen Donders, Rien Heerkens, Mari van den Braak, John van der Wijst, Peter van de Geijn en Erik van de Ven vormen de kookgroep. Mari van Gogh is inmiddels overleden en Co van Houtum zit op de Laverhof, is dus niet meer actief. He� voorgerech� is verbran�! John: “Het eerste half uur is het chaotisch, dan krijgt ieder zijn taak en gaat ieder in zijn hoek aan het werk.” “Als Peter van de Geijn de soep maakt, roepen wij al “ho” voordat hij de peperbus pakt. Zijn soep was een keer niet te vreten.” Ria van de Broek wast iedere keer de schorten. “Waar ik geen bos bloemen voor krijg,” zegt ze. “Dus heren....” V.l.n.r.: Rien, Gerrie, Marie (zittend midden), John en Arjen Voorgerech� Rien: “Es ge niks zuukt te doen dan komde pas om 8 uur, ge schuift an en rekent af.” “Degene die het dunst is, weet het minst van eten!!”
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=