d’n HaDeejer | 11 BereiDingsWijze Blancheer de courgette- en wortelplakken en spoel ze koud. Hak de gamba’s fijn, meng met broodkruim, eiwit en peterselie en breng op smaak met versgemalen peper. Verwarm de oven op 160 graden. Maak een stukje bakpapier nat en bekleed een braadslede ermee. Halveer de scholfilet in de lengte en leg op elk een plak courgette, wortel en een dunne laag gambavulling. Rol de filets voorzichtig op, zet ze vast met een prikker en leg ze in de braadslede. Sprenkel de wijn en kappertjes over de vis en dek af met een tweede stukje natgemaakt bakpapier. Schuif in de oven en gaar in circa 25 minuten. Maak ondertussen de spinazie. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook snel, schep de spinazie in de pan en laat op hoog vuur slinken. Schep de crème fraîche erdoor en verdeel over vier bordjes. Bestrooi de scholrolletjes met versgemalen peper. Scholrolletjes me� courgette en garnalenfarce (4 personen) tekst Rene van der Pas Ingrediënten ½ courgette, in dunne repen over de lengte geschaafd 1 grote wortel, in dunne plakken over de lengte geschaafd 250 gram gamba’s, schoongemaakt 50 gram broodkruim 1 eiwit 1 klein bosje platte peterselie 250 gram scholfilet 50 ml droge witte wijn 25 gram kappertjes 50 ml olijfolie 1 teentje gehakte knoflook 300 gram spinazie, goed gewassen 125 gram crème fraîche Vier keer per jaar koken ze samen. Willeke, Marie-José, Ingrid en Mieke. “Wat moet hier nog bij? Een eetlepeltje genoeg? En de broodkruim, had je die al gepakt?” Ondertussen snijdt Mieke de peterselie. Ze heeft hete oren, van de spanning natuurlijk. “Zullen we dan maar wat drinken?” V.l.n.r.: Willeke, Marie-José, Ingrid en Mieke Tussengerech�
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=