d’n HaDeejer | 19 den die investeringsruimte aan een keuken,” vertelt Hans. “Die gloriejaren hebben we ook meegemaakt. Daarna kwamen de magere jaren. In 2009 hebben we zelfs twee collega’s, die al tien en vijftien jaar in dienst waren, moeten ontslaan. Daar heb ik slapeloze nachten van gehad. Maar we moesten wel om te overleven. “Eén van hen is inmiddels weer in dienst en nu werken er naast Yirim, Hans en zijn vrouw Els nog twee medewerkers in de zaak. Yirim: “De keukenbranche is veranderd en wij hebben duidelijke keuzes gemaakt. Sinds kort hebben we een styliste in dienst en willen we nog meer interieuradvies geven. Het gaat erom dat wij het ideaalplaatje van de klant omzetten in concrete voorstellen. ” Hans voegt toe dat de ‘crisis’ je leert creatiever te zijn: “Je moet met zo min mogelijk middelen, het maximale er uithalen.” maatwerk Yirim: “Wij laten onze keukens zelf produceren. Daarvoor moet je wel bijblijven op nieuwe trends. We bezoeken regelmatig grote beurzen, onder andere in Milaan. We hebben het produceren van een nieuwe keuken ook wel eens verkeerd ingeschat. Dat een keuken na drie jaar in de showroom nog nooit verkocht was. Dan moet ie eruit. “ Hans neemt het woord over: “Wij vertrouwen op onze creativiteit en laten ons niet gek maken door prijsstunters om ons heen. Wij staan voor degelijk materiaal, service en kwaliteit. Wij leggen een prijs neer, ronden deze netjes naar beneden af, maar geven geen duizenden euro’s korting. We geven wel gratis interieuradvies, kijken naar kleurstellingen van de rest van het huis en leveren op die manier toegevoegde waarde.” Vrije tijD Dat er veel tijd gaat zitten in het runnen van een eigen zaak, kunnen beiden heren bevestigen. Yirim, vader van een zoon van twee en een dochter van vijf, was voorheen actief in de paardensport: “Dat zit er nu met een jong gezin niet meer in. Ik ben altijd druk met de zaak of met thuis.” Hans is nog wel actief in de paardensport: “Vroeger deed ik met Jasmijn aan dressuur. Na het overlijden van mijn dochter, heb ik dit doorgezet, maar dan aangespannen. Ik rijd als het kan nog zo’n drie avonden per week. Ik begin dan met jonge paardjes en leid deze op. Ook zit ik in het bestuur van de KNHS, district Zuid.” Bij familiebijeenkomsten, waar ook dochter Sanne met haar man en dochter is, gaat het echt niet altijd over keukens. Hans: “Overleggen over het werk doen we op de zaak. De afstand tussen woonplaats en werk helpt daar misschien wel bij.” toekomst Hans: “Ik hoop nog een jaar of tien mee te draaien! Ik heb er nog te veel plezier in om het nu al los te laten! Ook denk ik nog steeds van toegevoegde waarde te zijn. Ik draag wel steeds meer over aan Yirim.” Hans geeft aan dat hij het wel ziet zitten om ook overdag eens een rit in de bossen te maken met de paarden. Yirim vult z’n vader aan: “Het zou wel mooi zijn als ie eens gewoon veertig uur kon gaan werken.” Gelukkig lijkt Yirim qua karakter meer op mijn vrouw Els dan op mij. Anders hadden we vast vaker gebotst! in De Familie KCD KEUKEN DESIGN
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=