Mark van Puijenbroek (35) en Bart de Laat (38) zijn de enthousiaste ondernemers die sinds 24 juli 2010 dit pand nieuw leven hebben ingeblazen. Mark: “We waren op zoek naar een groot pand met parkeer- en speelmogelijkheden. We hebben het halve land afgereisd en uiteindelijk attendeerde Bob Hutten ons op dit pand. We vonden het geen schoonheid. We waren eigenlijk op zoek naar een karakteristiek gebouw dat van zichzelf al warmte en gemoedelijkheid uitstraalde, maar zijn uiteindelijk gevallen voor de ruimte en de mogelijkheden van deze locatie. Het was een op en top wokrestaurant, rood, geel, oranje en letterlijk een vette tent. In 6 weken tijd hebben we alles ontvet, verbouwd en geschilderd.” Mark heeft zijn ervaring opgedaan bij De Pannenkoekenbakker in Zeeland en Bart had al eerder een Italiaans koffiehuis in Uden. Al snel werden de rollen verdeeld, Mark in het restaurant en Bart in de keuken. “We wilden persé aan het begin van de vakantie opengaan. Een artikel in het Brabants Dagblad heeft er voor gezorgd dat we bij de opening onze benen onder de kont hebben uitgelopen, het is tot nu toe de drukste dag van ons bestaan geweest.” De oma van Mark was de grootste reclamestunt. Als vrouw van het vroegere schoolhoofd van meisjesschool uit Dinther kende zij het hele dorp en in dezelfde periode van opening van De Koekenbakkers verhuisde zij naar een kamer in Cunera. Trots als een pauw vertelde zij iedereen die ze tegenkwam hoe geweldig het wel niet was dat een van haar kleinkinderen weer terug kwam naar Heeswijk-Dinther en dat je bij hem moest zijn voor een heerlijke pannenkoek. Op de dag van de opening vierde ze, traditie getrouw met de hele familie, de verjaardag van opa uiteraard bij haar koekenbakkers. welke van de 200? Er is keuze uit meer dan 200 pannenkoeken. Met stip op één staat de boerenpannenkoek. Mark: “Alles waar boeren voor staat verkoopt goed. Mijn favoriete pannenkoek is de cajunpannenkoek, gemarineerde kip met lekker sausje, beetje zoet, beetje pittig”. Bart: “Ik ben de zoetekauw en vind de pannenkoek met dessertrijst, roomboter en bruine suiker overheerlijk, deze smaakt naar Limburgse rijstevlaai. Iedere maandag eten we een pannenkoek.” kinderen zijn koning(in) “Voor de kinderen hebben we van alles in petto. Naast de pannenkoek met een gesuikerde piraat of elfje krijgen de kinderen bij ieder kindergerecht muntjes. Met deze munten kunnen ze in ‘Kokkies speelgoedwinkel’ een leuk kado uitzoeken. Je hoeft deze niet meteen te verzilveren, je kunt ook sparen voor grotere kado’s. Daarnaast is er nog veel meer te doen, computeren, kleuren en in de omheinde buitenspeeltuin spelen. Wij zijn echt gericht op gezinnen met kinderen, maar ieder ander kan hier zijn vingers ook aflikken. In de toekomst willen we nog heel veel pannenkoeken bakken, floreren en groeien. We hopen in het najaar nog een leuke verrassing te introduceren!” d ’ n hadee j er 35 Tekst Marijke van oorschot Fotografie sanne van roozendaal ZAKELIJK BEKEKEN al sinds jaar en dag fiets ik langs het pand wat Vroeger de beugtSE BARRIER HEETTE. NADAT HET LANG ONAFgebouwd heeft gestaan werd het een wokparadijs en sinds Vijf jaar pannenKOEKENHUIS DE KOEKENBAKKERS. HET WAS ALTIJD AL EEN BLIKVANGER. IK KEEK ER WEL eens naar binnen, Maar had nooit gedacht dat het zo’n warMte en SFEER UIT ZOU STRALEN. Pannenkoeken afhalen kanook! tijdensde schoolvakanties bakkendeKoekenbakkers 7dagenperweek. Koekenbakkers bakken al vijf jaar
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=