d'n Hadeejer december 2015

Ingrediënten voor 4 personen: 250 gram zilvervliesrijst of quinoa 1 eetlepel zonnebloemolie 1 ui, fijngesneden 1 teen knoflook 1 wortel, in blokjes 1 pompoen (ongeveer 600 gram), in blokjes (diepvries, scheelt veel werk!) 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram) 75 gram pindakaas met stukjes pinda 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel kerriepoeder ½ theelepel chilipoeder 2 theelepels peterselie 500 milliliter groentebouillon 1 blik kikkererwten/kidneybonen (Net wat je lekker vindt) 150 gram tuinerwten (diepvries) 50 gram dry roasted peanuts BEREIDING Kook de rijst/quinoa volgens de verpakking. Verhit de olie in een ruime pan en smoor de ui 3-5 minuten met de deksel op de pan. Pers de knoflook erboven uit en voeg de wortel en pompoen toe. Bak dit nog 5 minuten, roer tussendoor. Voeg de tomatenblokjes, pindakaas, sojasaus, kerrie, chilipoeder, peterselie en bouillon toe. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes stoven. Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten/ kidneybonen en tuinerwten toe. Serveer de stoofpot met de rijst of quinoa, bestrooid met de pinda’s. Pompoen pindastoofpot Eet smakelijk! d ’ n hadee j er 41

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=