Zéér te spreken over beide Berne Abdijbieren proeven we na met een heerlijk glas van onze voorkeur. “Ik ga voor de Norbertijn Blond,” kiest Alex, “die heeft het meeste eigen karakter, springt er echt uit.” Ook John gaat voor blond, vanwege de droge smaak en het fruitige dat lang blijft hangen. “Dat vind ik echt heel apart.” Saskia associeert de blonde met mooi weer en een terras. “In dit seizoen ga ik voor het donkere bier. Heerlijk bij wild!” Ook de brouwmeester kiest voor de Prior Dubbel, als smaakbeleving passend bij dit seizoen. “Maar straks in het voorjaar of de zomer heeft de Blonde Norbertijn weer mijn voorkeur.” De lancering van de eerste twee Berne Abdijbieren is tot nu toe een succes gebleken en er zijn nog drie nieuwe Berne Abdijbieren in ontwikkeling. “De Abt Tripel komt er als eerste aan, maar daar moeten jullie nog wel even opwachten,” lacht Constant. d ’ n hadee j er 41 ‘Bieren zijn ook heerlijk te combineren met eten!’ Tekst Berry van de Wetering Fotografie Jacques Worms
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=