d'n HaDeejer mei 2016

Saskia vond het pand aan de Meerstraat meteen heel mooi. Wel is er, sinds zij het overnam, continu vernieuwd en verbouwd. Alle ruimtes kwamen aan de beurt; de feestzaal en het restaurant werden gerestyled, het voor- en achterterras werden vernieuwd, er kwam een kookstudio en er werd een serre gebouwd. “De hotelkamers zijn inmiddels al voor de 3e keer vernieuwd. Eigenlijk bleef alleen de buitenkant van het gebouw hetzelfde.” Naast het interieur, onderging ook het aanbod van de horecazaak vele veranderingen. “We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de gast.” Tegenwoordig kan men bij De Leygraaf terecht voor: Overnachtingen Op de locatie aan de Meerstraat bevinden zich 11 luxe hotelkamers, waaronder een bruidssuite. Maar ook aan gasten die minder luxe wensen hebben, is gedacht; zij kunnen gebruik maken van één van de 4 camperplaatsen. Degene die juist iets extra’s wil, kan terecht in de dependance, het Raadhuis. “Daar hebben we twee mooie bed & breakfast suites. Verder hebben we er een unieke trouwlocatie: de Raadszaal, die nog in originele staat gebleven is. Regelmatig zien we stellen waarvan de ouders hier vroeger ook getrouwd zijn.” Eten en koken Ook culinair is er volop keuze bij de Leygraaf. De menukaart in het restaurant wordt regelmatig vernieuwd. “Elk kwartaal hebben we een ander thema, momenteel is dat ‘Tapas’. We maken alle menuutjes helemaal vers. Daarmee maken we het ons zelf niet gemakkelijk, maar dat is wel lekker.” Mensen die het leuk vinden om hun gerechten, onder begeleiding van de kok, zelf te bereiden, zijn welkom in de Kookstudio. Reserveren kan vanaf 8 personen. “Ook hebben we elke 3e woensdag van de maand een ’aanschuifavond’; personen die dat leuk vinden, kunnen die avond meedoen met de kookclub die dan samenkomt.” Feesten Voor het vieren van een feest, ben je bij Saskia ook aan het juiste adres. Er zijn diverse mogelijkheden voor grote en kleine gezelschappen. “Ik wil dat mensen hun eigen invulling kunnen geven aan hun feest. Ze worden door mij niet naar huis gestuurd met een brochure waar ze uit kunnen kiezen. Ik neem uitgebreid de tijd om uit te zoeken wat ze willen, zodat we een feest op maat kunnen organiseren. Niets fijner dan tevreden gasten!” Het terras met speeltoestel aan de achterzijde en de aangrenzende Dier en Tuin Weide biedt iets extra’s voor de feestgangers. “Ik merk dat mensen vaak gerustgesteld zijn als ze zien dat (klein)kinderen het hier ook leuk kunnen hebben.” Arrangementen Mensen die het culinaire willen laten samengaan met het verkennen van de omgeving, kunnen gebruik maken van arrangementen zoals de Happen en Stappenroute of de Klaverbladroute, waarbij een route wordt gefietst en tussendoor steeds een lekker gerecht geserveerd wordt. Of het Berne Abdijbier arrangement dat bestaat uit een rondleiding, een bierproeverij en een wandeling. Voor de bierliefhebbers zijn er overigens nog meer mogelijkheden: elke 1e dinsdag van de maand is er een ‘bierclub’ en verder wordt er regelmatig een Bierfestival georganiseerd. Meer informatie? Zie www.leygraaf.nl Aanmelden voor de ‘aanschuifavond’ of de ‘bierclub’? Stuur dan een mail naar info@leygraaf.nl Voor Saskia van Boxmeer stond al vroeg vast dat ze het horecavak in wilde. “Toen ik 12 jaar was, begon mijn vader met het organiseren van popconcerten in een grote hal. Prachtig vond ik dat. Op mijn 14e stond ik al biertjes te tappen.” Saskia ging naar de Middelbare Hotelschool, werd restaurantmanager en gaf daarna zelf les op een hotelschool. Geheel volgens plan had ze vóór haar 30e haar eigen zaak, een eetcafé in Nijmegen. Sinds 1999 is ze, met veel plezier, eigenaresse van Hotel-Restaurant De Leygraaf in Heeswijk-Dinther. Tekst Liseth Kuijs Fotografie Annerieke van den Broek Hotel-Restaurant De Leygraaf Logeren, eten en feesten op maat zakelijk bekeken d ’ n hadee j er 39

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=