d'n Hadeejer april 2018
d ’ n hadeejer 15 Gerard Gabriëls, John van der Wijst en Ardith Manders zijn enthousiast over het concept. Zij organiseerden het diner inmiddels al drie keer eerder, in kleinere kring. “Dat waren zo’n leu- ke avonden dat we dachten dat het mooi zou zijn als meer mensen eraan deel zouden kun- nen nemen.” Dit jaar willen de organisatoren het daarom groter aanpakken. “Iedereen die in Heeswijk-Dinther woont, kan deelnemen en er is geen limiet aan het aantal deelnemers. De recepten zijn toegankelijk en de kosten budgetvriendelijk.” Hoe het werkt “We trappen af bij de Toren; daar beginnen we gezamenlijk met een welkomstborrel en een amuse. Vervolgens springt iedereen op de fiets, op weg naar de eerste locatie, voor het voorge- recht. Alle deelnemende koppels maken één gerecht en serveren dit bij hen thuis aan 4 gasten. Er is ruim voldoende tijd om te genieten van het eten en nog even na te tafelen. Op een vooraf afgesproken tijdstip verspreiden alle koppels, inclusief de koks, zich over één van de andere adressen, waar weer een volgend gerecht wordt bereid door een ander stel. Zo zit je drie keer met een verschillend gezelschap aan tafel en kom je misschien mensen tegen die je nog niet kent. Dat maakt het extra leuk. Na afloop is er nog gelegenheid om met zijn allen gezellig na te praten bij de Toren.” Het menu Het diner wordt door de organisatie samengesteld. “Dat is een bewuste keuze. Omdat de koks ook de hele avond mee onderweg zijn, is het belangrijk dat de gerechten vooraf al grotendeels voorbereid kunnen worden en dat er ter plekke niet al te veel meer aan hoeft te gebeuren. Bovendien willen we graag een mooi op elkaar afgestemd menu, met bijpassende wijnen. We gaan voor bijzondere, maar niet al te ingewikkelde gerechten, die vooraf allemaal goed uitge- probeerd zijn.” De recepten, met bijbehorende ingrediënten, kunnen één dag voor het ‘Dinner’ opgehaald worden bij de organisatie. “We maken er duidelijke beschrijvingen van, voorzien van een foto, zodat het bijna niet kan mislukken. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te bellen met de ‘hulpkooklijn’. Deelnemen? Wil je meedoen aan het eerste “Running Dinner” van HaDee, maar heb je geen partner? Geen probleem. Je kunt je ook individueel aanmelden. De organisatie koppelt je dan aan een ander persoon. Heb je bepaalde dieetwensen of last van allergieën? Ook dat hoeft geen belemme- ring te zijn. Geef het door aan de organisatie en er wordt een mouw aan gepast. “Wij denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. We vinden het juist mooi als er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Hoe leuk zou het zijn als iedereen elkaar straks in het dorp tegenkomt, op weg naar het volgende gerecht?” Houd je van koken, lekker eten en nieuwe mensen ontmoeten? Dan is het ‘Running Dinner’ iets voor jou. Een gezellige, culinaire activiteit waarbij elk gerecht aan een andere tafel, in een ander huis, door een andere hobby-kok wordt geserveerd. Goed om te weten: je hoeft geen sterren-chef te zijn en de hardloopschoenen mogen in de kast blijven. Het ‘Running Dinner’ vindt plaats op zaterdag 29 september en start om 18.30 uur. Kosten: 35 euro p.p. Aanmelden kan tot 1 september via runningdinnerhadee@gmail.com Tekst : Liseth Kuijs Fotografie Lianne Gabriëls
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=