d'n Hadeejer december 2018
d ’ n hadeejer 51 In 1994 nam Richard de cafetaria aan de Torenstraat over van Jutta Hauptmann. De oppervlakte van het pand bedroeg toen ongeveer het tiende deel van nu. Tot en met 1993 was de hore- cagelegenheid bekend als ’t Smulhoekje en daarvóór als ’t Bril- leke. “Het was erg klein, voor de opslag maakten we gebruik van de ‘oude’ kelder van bakker Doomernik. In 1997 verhuist de bakkerswinkel naar de Raadhuisplaza en kan ik dat deel hu- ren. Er kwam ongeveer het dubbele aan oppervlakte bij, zodat er zitplaatsen gerealiseerd konden worden.” In datzelfde jaar leert hij Bouke kennen, in een cafetaria in Berlicum, waar ze een bijbaantje heeft. In 2002 kopen ze het pand van de voormalige bakkerij en gaan ze boven de zaak wonen. Dit is ook het moment dat Bouke, tot dan werkzaam bij van Soest & Partners Accountants en Advi- seurs in Dinther, haar baan opzegt. “Mijn hulp in de zaak was zeer welkom en bovendien zagen we elkaar anders wel heel weinig vanwege de wisselende werktijden. Het duurde nog een aantal jaren, voordat we in 2010 een grote verbouwing konden en durfden uitvoeren. Drie jaar geleden zijn we verhuisd naar ‘schuin tegenover’ in de Torenstraat.” ProDUcten Het assortiment is de afgelopen jaren flink uitgebreid en aange- past: van frikandel naar uitsmijters, carpaccio, broodjes, maal- tijdsalades en nog meer. Richard: “Het menuboekje bestaat in- middels uit twintig bladzijden. Er gaan uren voorbij dat er geen friet wordt gebakken, maar we alleen bezig zijn met broodjes en salades maken. We hebben ook glutenvrije en vegetarische producten en snacks. Er is een ballenbak voor de kinderen. Bui- ten zijn er 32 zitplaatsen en binnen 65.” Bouke: “Na de carnaval gaan we het interieur weer aanpassen. Dat is zo’n acht à negen jaar oud nu. En in januari komen er mooie acties voor de klan- ten in verband met ons jubileum.” meDewerkers Richard: “Op zondag staan we tijdens de grootste drukte met twaalven te werken en op zaterdag met zes tot acht personen. De taken zijn dan verdeeld over de bakplaat, bediening, keu- ken, broodjes maken, telefoon opnemen, bakken, afwassen en ijsverkoop. Een paar keer per jaar organiseren we iets voor en met het personeel. Mark is fulltime in dienst, dus dankzij hem en de rest van het team is het mogelijk dat we met een gerust hart een keertje op vakantie kunnen.” Dochter Maud van 14 helpt ook al mee om een zakcentje te verdienen en ze ‘doet het goed’ aldus haar ouders. Nog niet bekend is of zoon Tijs van 12 straks ook zo’n bijbaantje zoekt. Van snackbar naar restaria, van klein naar veel groter, van frikandel naar carpaccio. In de loop der tijd maak je veel ontwikkelingen mee. Zo ook Richard (48) en Bouke (41). Zeven januari 2019 bestaat Restaria Ritchie 25 jaar. Restaria Ritchie Richard en Bouke Opheij ZakeLijk bekeken ‘In januari komen er mooie acties voor de klanten in verband met ons jubileum’ Tekst thea van der Doelen Fotograaf sanne van rozendaal Vormgeving evie Verhoeven
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=