d'n Hadeejer juli 2018

d ’ n hadeejer 27 ‘Onze klanten gaan voor exclusiviteit en kwaliteit’ Zoals sommige restaurants een open keuken hebben, zo heb je bij het bedrijf van Erik en René van den Berg vanuit de showroom zicht op de werkplaats via een grote glazen wand. Hiermee laten ze graag hun vakmanschap zien. De twee broers vullen elkaar goed aan. René is de techneut en de vakman. Erik zorgt voor klantcontact en het calcule- ren, met hem heb ik een gesprek. schUURTJe Vader Van den Berg is ambachtelijk vakman. Al van jongs af aan wa- ren de broers samen met hem in het schuurtje aan het ‘hobbyen’ en maakten daar ledikanten, kasten, keukens, kozijnen enzovoorts. Op een gegeven moment kwam de omslag van liefhebberij naar be- roepsmatig. De broers begonnen in een ruimte in Loosbroek, maar al na één jaar verhuisden ze naar het pand aan De Morgenstond. Dat is dit jaar precies 25 jaar geleden. Eind 2007 kochten ze nog een deel van het pand van de buurman aan, waardoor het bedrijfsoppervlak werd vergroot van 600 naar 1200 m 2 . En toen kwamen de crisisjaren. Maar ze zetten door en inmiddels zijn ze met negen werknemers. Jan- neke en Rhona zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en vormge- ven van de keukens en interieurs. Zij hebben beiden stage gelopen bij Van den Berg voor hun studie interieurvormgeving te Mechelen in België. Drie meubelmakers vervaardigen in de werkplaats de mooiste interieurs waarna het montageteam deze bij de mensen thuis plaatst. inTeRieUR TOTAALPAKKeT “We maken totaalprojecten voor in huis. Je kan hier denken aan inloopkledingkasten en van badkamermeubilair tot kantoorin- richting. In heel Nederland zijn er veel mooie Van den Berg pro- jecten te aanschouwen. Ook diverse BN‘ers hebben de weg naar Heeswijk-Dinther gevonden voor een mooi interieur. Zelfs over de landsgrenzen zijn we actief. Zo hebben we het interieur op maat gemaakt voor zeven luxe hotelsuites op Curaçao. We ont- werpen, maken en monteren onze meubels zelf. Qua keukens en maatmeubilair kan alles, zolang als het constructief maar ver- antwoord is. Een keuken is functioneel maar tegelijkertijd ook een meubelstuk tegenwoordig.” TeAMWeRK “We hebben een fijn team. Veel mensen werken er al lang. Weke- lijks ga ik boodschappen doen voor alle collega’s zodat we tussen de middag samen kunnen eten. Het jaarlijks kampeerweekend met collega’s en aanhang is ook heel gezellig en belangrijk voor het teamgevoel.” AMBAchTeLiJK MOdeRn VAKMAnschAP “Onze klanten gaan voor exclusiviteit en kwaliteit. Hierin zit ons onderscheid. Maatwerk in combinatie met vakmanschap, kwali- teit en service. Dat is wat we bieden.” René en Erik van den Berg Tekst: Thea van der Doelen Fotografie: Eefje Voets - Z A K E L I J K B E K E K E N - Van den Berg Maatkeukens en Maatinterieur aan de Morgenstond 25

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=