d'n Hadeejer december 2019

8 D ’ N HADEEJER Via Griekenland naar hier De blijdschap van Alia en Jamal was onbeschrijfelijk groot. In eerste instantie was het plan geweest om via de Middellandse Zee Italië te bereiken, maar de boot die hen gered had, had Griekenland als be- stemming. Dus ging hun vlucht nu verder via Griekenland, waar ze zes maanden zouden mogen blijven. Maar na één maand lukte het al om van een handelaar paspoorten te kopen en naar Amsterdam te vliegen. Daar meldden zij zich bij het Aanmeldcentrum van Immigra- tie- en Naturalisatiedienst om asiel aan te vragen. Ze kwamen in het azielzoekerscentrum (AZC) van Ter Apel terecht. Daarna verhuisden ze naar het AZC in Gilze en van Gilze naar Budel, waar ze hun asiel- procedure verder af moesten wachten. Na een maand kregen ze al hun ID en kon de hereniging met hun ouders aangevraagd worden. Deze tijd was zeker niet de fijnste tijd, maar ze waren zó blij dat ze nog leefden en dat ze in Nederland waren! Begin december 2014 kregen ze een huis in Heeswijk-Dinther toegewezen, waar ze eind december hun ouders in hun armen konden sluiten. Hun leven nu: cateringbedrijf Het gaat goed met de familie Hamoudeh, de kinderen spreken goed Nederlands, hebben werk of volgen een studie. Ze hebben weer een toekomst en zijn weer bij elkaar. Voor de ouders Jamal en Alia is de Nederlandse taal wat lastiger, toch begonnen zij een cateringbedrijfje van Syrisch eten, waar ze heel trots op kunnen zijn. Iedereen kan bij hen eten bestellen; van voorgerechten, tot soepen, hoofdgerechten, salades, toetjes, lekkere hapjes, vegetarisch, vis of vlees. Jamal en Alia maken het met veel zorg voor u klaar en het is zoooo lekker. Moham- med en Rouaa zorgen voor de bezorging en de juiste afstemming. Je kunt hen bereiken via 06-2454 9830, rouaahamoudeh@gmail.com of via Facebook: Sham catering. Alima bereidt falafel Falafel , 4 personen BENODIGDHEDEN 1 kg kikkererwten 5 teentjes knoflook 2 uien 1 bosje peterselie 2 eetlepels koriander 1 eetlepelkomijnpoeder 1 theelepel bakpoeder zout olie BEREIDEN Laat de kikkererwten 24 uur weken in water, meng alle ingrediënten. Maak er met de keuken- machine een egale pasta van. Maak er balletjes van. Verhit olie in de koekenpan. Als de olie goed heet is, doe je de balletjes in de pan. Als ze bruin zijn haal je de balletjes uit het vet. Rec epten Om u alvast een voorproefje te geven delen zij met u deze recepten en wensen u een veilig 2020 toe. Falafel

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=