d'n Hadeejer februari 2019
24 d ’ n hadeejer ‘Altijd plannen, want dat geeft energie’ Tekst Thea van der Doelen Fotografie René Kuijs Vormgeving Eveline van Rijbroek Ervaring “Van jongs af aan wilde ik in de horeca, had interesse in koken en een bourgondische inslag. Na de middelbare school volgde ik de opleiding ‘zelfstandig werkend kok’ in Eindhoven, wat nu De Rooi Pannen heet. Ik heb gewerkt bij Hutten in Veghel en bij de restaurants Peer Wouters in Schijndel en De Negen Mannen in Boxtel. Op mijn 34e ging ik in Oss werken bij Stads- café De Ontmoeting. Later heb ik deze zaak overgenomen en vervolgens ook nog een uitgaansgelegenheid en een partycen- trum, allemaal in Oss. Na ongeveer vijf jaar heb ik deze weer verkocht aan mijn zakelijke compagnon. Inmiddels had ik veel ervaring opgedaan als chef-kok, bedrijfsleider en eigenaar. Als verantwoordelijke van drie horecagelegenheden was ik wel steeds meer een manager geworden.” Rustperiode “Na die verkoop heb ik anderhalf jaar rust genomen. Heb wel wat gewerkt, maar vooral genoten. Het was heel fijn om die keuze toen te kunnen maken, om gevoel van vrijheid te hebben. Een bijzondere tijd, waarbij ik het heel erg naar mijn zin heb gehad en in de tussentijd toch ook rondgekeken heb naar een nieuwe uitdaging. Bij toeval heb ik dit tweehonderd jaar oude pand gevonden en gekocht. Via de heemkundekring ben ik nog bezig om de historie van het gebouw uit te zoeken. De Beurs is een lunchcafé en restaurant en je kunt er terecht voor feesten en partijen. De zalen zijn pas aangepast en vernieuwd.” Dynamisch “Ik heb altijd wel plannen, want dat geeft energie en zorgt voor verandering, vernieuwing en verbetering. Mijn ambitie is niet om weer meerdere zaken te bezitten. Ik maak veel uren, ge- middeld zo’n 18 uur per dag, maar dat vind ik heel prettig. Met ongeveer 40 werknemers (full- en parttime – red.) is er altijd ge- noeg werk. ‘s Morgens bedenk ik pas wat ik ga doen die dag: zijn er zieken, wordt het mooi weer vandaag? Er komen hier veel toeristen, met name uit België. Ik sta nog regelmatig in de keu- ken, ben allround, spring overal in om te helpen. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt. We zijn zeven dagen per week open, maar ik maak tijd vrij voor mijn hobby’s hardlopen en voetbal- len en geniet ook van eten buiten de deur. Dus veel vrijheid maar tegelijkertijd ook verplichtingen.” Vincent heeft gelukkig ook een bedrijfsleider waar hij alles aan kan overlaten, maar toch heeft hij zich de laatste jaren nog geen vakantie gegund. In het centrum van Oirschot tref ik Vincent, voormalig inwoner van HaDee, in restaurant De Beurs, gelegen aan de historische markt met fraai zicht op de Sint- Petrusbasiliek. Naast andere monumenten tref je hier veel horecagelegenheden. In het directe centrum al zo’n 22 stuks, aldus Vincent. Vincent Voets (47) is geboren in de Abt Moorsstraat. Sinds december 2016 is hij eigenaar van De Beurs en je kunt hem daar zowat elke dag vinden. Zijn reistijd is kort, want hij woont naast zijn zaak, waar je à la carte kunt eten of kiezen uit de ‘beursgangetjes’. UIT BLINKER
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=