d'n Hadeejer januari 2019
D ’ n HaDeejer 31 Het moet kloppen van A tot Z, zodat mensen een totaalbeleving ervaren. Het is de bedoeling dat de gasten een relaxed gevoel hebben aan tafel én dat alles echt goed is, van de stoelen tot de bediening en de gerechten. In alles wat met het restaurant te maken heeft, willen ze laten zien wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor staan. Pit PIT staat voor heel veel dingen: voor Passion in Taste, omdat al- les in het restaurant draait om smaak (taste), maar ook voor PIT in het team, een jong team dat ervoor wil gaan, vol energie. Het staat voor de citrusvruchten die ze veel gebruiken en waar ook pitten in zitten. Het logo heeft dan ook een pit in zich: het staat voor een symmetrische avocado met in het midden de kern (de pit) en daaromheen bewegingscirkels, levensboomlijnen om de beweging in het team, de groei en het steeds ontdekken van nieuwe dingen te symboliseren. verrassinG! Restaurant PIT serveert alleen verrassingsmenu’s. Natuurlijk is er ruimte voor dieetwensen, maar verder worden de gasten door de koks verrast. “Als wij het van tevoren weten, kunnen we overal op inspringen. Daarom bellen wij alle gasten ook de dag van tevoren om de reservering te bevestigen en te horen of er uitzonderingen zijn, dingen die mensen niet mogen eten. Service staat bij ons bovenaan en ook mensen met allergieën moeten lekker kunnen eten en daar in verrast kunnen worden. Het allerleukst vind ik om te horen dat mensen iets heel lek- ker vinden, waarvan ze thuis dachten het niet te lusten,” vertelt Eltjo. “Inspiratie doen we overal op, tijdens een boswandeling, op social media, door zelf lekker te gaan eten. Zo kan al het personeel een steentje bijdragen aan het concept; iedereen is hierin belangrijk. Zo veranderen de menu’s in principe elke drie weken, en ook de manier van presenteren, zodat gasten steeds weer opnieuw verrast kunnen worden.” Restaurant PIT is te vinden aan het Raadhuisplein 7 in Heeswijk- Dinther. Op hun website www.restaurantpit.nl is meer informa- tie te vinden en hier kunnen ook reserveringen gedaan worden Team PIT is er klaar voor! Met een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een nieuw interieur past de entourage nu ook bij de moderne kookstijl die restaurant PIT hanteert. De manier van koken heeft Eltjo Scheepers, eigenaar en kok, al ingevoerd na de overname van Het Sentiment twee jaar geleden. Nu was het tijd om ook de rest aan te pakken, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Na een ingrijpende verbouwing zijn Eltjo en zijn vriendin Jolande van den Meerendonk, die ook in de zaak staat, blij dat de deuren van restaurant PIT eindelijk open kunnen. ‘Een totaalbeleving bij restaurant PIT’ zakelijk Bekeken Tekst francis van venrooij Fotograaf sanne van rozendaal Vormgeving evie verhoeven
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=