d'n Hadeejer november 2019

D ’ N HADEEJER 41 In 1984 waren pa en ma Ko de grondleggers van het restaurant. Haidan en haar zus bleven in China bij opa en oma. Later, toen het bedrijf goed liep, is eerst haar zus naar Nederland gekomen en later ook Haidan zelf, ze was toen 11 jaar. De zussen gingen hier naar school en hielpen daarnaast mee in de zaak. Ze zijn dus opgegroeid met het bedrijf. Toen pa en ma in 2005 beslo- ten te stoppen, besloten Haidan en haar man om het bedrijf over te nemen. Inmiddels zijn ze 14 jaar verder, getrouwd, twee kinderen rijker en hebben ze een mooie balans ge- vonden tussen werk en privé. Met de verbouwing hebben Haidan en Ming flink geïnves- teerd in de toekomst. De keuken is compleet vernieuwd, van plafond tot vloer, inclusief alle apparatuur. Ze zijn nu veel milieuvriendelijker, hebben meer vermogen en er is een efficiëntere indeling. Na de verbouwing is het restaurant niet meer bereikbaar via de Schoolstraat, alleen nog aan de kant van de Edmund van Dintherstraat (de afhaalkant). Er is een knus, gezellig hoekje gecreëerd voor mensen die in het restaurant willen eten. Daar- naast is er een mooie grote wachtruimte voor degenen die eten af komen halen. Vers en dat proef je In de manier van koken hebben ze geen concessies gedaan; er wordt met moderne apparatuur gekookt, maar wel nog steeds volgens recept van pa Ko, dus vers en op een authentieke ma- nier. Het concept van het Chinees Indische restaurant is be- houden, want daar zijn ze goed in bij Shang Hai. Ze gaan niet voor hypes op gebied van voeding en houden niet van voed- selverspilling. Ze vinden het belangrijk om goede kwaliteit eten te bereiden: ze gebruiken veel verse producten en dat proef je. Restaurant Shang Hai heeft heel veel vaste klanten, niet alleen uit Hadee en Loosbroek, maar ook uit de wijde omgeving. Ze hebben zelfs klanten uit Erp, Boekel en Rosmalen. Na het 35-jarig bestaan, dat ze gevierd hebben met de herope- ning, is het 50-jarig jubileum hun volgende doel. “Met een man die ongelooflijk hard werkt en mij onvoorwaardelijk steunt, ou- ders en zussen die apetrots zijn, twee lieve kindjes, Kelian (11 jaar, gymnasium Bernrode) en Jaylee (7 jaar, Bolderik), ons fijne team, meiden die al jaren hier werken en de koks/weekendhulp, die al een kwart eeuw in dienst zijn, met al deze lieve mensen ommij heen gaat het zeker lukken!” zegt Haidan vol vertrouwen. Na een flinke verbouwing is Chinees Indisch specialiteiten Restaurant Shang Hai weer klaar voor de toekomst. Haidan Zhang-Ko en haar man Ming vieren hiermee het 35-jarig bestaan en staan klaar met hun team om in een nieuwe werkomgeving hun vertrouwde kwaliteit te bieden. ZAKELIJK BEKEKEN Tekst: Francis van Venrooij Fotografie René Kuijs Vormgeving Iris Manders 35 Jaar Restaurant Shang Hai

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=