d'n Hadeejer december 2020

d’n HaDeejer - 17 Ad en Hannie Verkuylen “Met kerst eten wij lekker boerenkoolstamppot met rookworst. Veel op de markt verkocht, maar voor ons is dat lekker unne keer iets anders.” Ans van Aar “Het voorgerecht komt van ons Lobke! Elk jaar een verrassing. Het hoofdgerecht maak ik zelf: vegetarische schotel Boeuf bourguignon purée met knolselderij/ brie/ knoflook/ crème fraîche/ gebakken aardappels/ salade/ spruitjes. Het nagerecht wordt door ons Bregje gemaakt! Ook een verrassing. Met de kerst, omdat het zo lekker is.” Dennis van Zutphen “Wij gaan drie dagen gourmetten, dat vinden de kinderen het leukst. We hebben speciale gourmetstellen besteld waar iedereen op zijn eigen bakplaatje kan bakken. Helemaal coronaproof!” Joke van Zutphen “De kinderen komen thuis, we doen spelletjes, wat hapjes, geen grote maaltijden. Kerst heeft geen speciale betekenis voor mij, wel samenkomen en wat bijbuurten. Het kerstboompje wordt opgetuigd en de lichtjes branden al.” Harrie Droesen “De redactie vroeg me begin december wat ik met de kerst ga eten. Ik moest lachen, want dat weet ik niet. Ik bepaal pas wat ik ga koken, als ik in de supermarkt ben. Dat is eind december niet anders dan de rest van het jaar.” Vormgeving Monique Raaijmakers

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=