d'n HaDeejer december 2021
SOEP Aardpeer-knolseldersoe� me� pi�ige toppin� Voor de soep • 300 gram knolselderij (in blokjes) • 300 gram aardperen (in blokjes) • 1 ui • 1 handje peterselie (gehakt) • 80 ml room • boter • 1½ liter groentebouillon • peper en zout • koriander Voor de topping • 1 bosje koriander • 1 teentje knoflook • 300 ml. zonnebloemolie • peper en zout • 1 granaatappel INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN Bereiding voorgerecht 1. Verwarm de oven voor op 180 0 C/gasovenstand 4. 2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van net geen 1/2 cm. Steek er vier rondjes van 12 cm uit, kwast ze in met ei, strooi er sesamzaad op en bak ze 25 tot 30 minuten op een met bloem bestoven bakplaat of tot ze goud bruin en opgeblazen zijn. 3. Snijd en hak de paddenstoelen intussen in ongelijke plakjes en stukjes en bak ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote koeken pan op matig-hoog vuur. 4. Pel en snijd de knoflook in plakjes, doe ze bij de paddenstoelen en blijf 30 minuten af en toe roeren, of tot ze zacht en goudbruin zijn. 5. Giet er de wijn bij, laat inkoken en voeg de mosterd en room toe, terwijl je de peterselieblaadjes plukt en fijn hakt. Roer de meeste peterselie door de paddenstoelen en haal de pan van het vuur. 6. Rasp en roer er de kaas door, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en maak af met een paar drupjes truffelolie. 7. Trek de bladerdeegrondjes horizontaal uit elkaar, schep er het romige paddenstoelenmengsel tussen en strooi er een plukje peterselie op. 16 - d’n HaDeejer Bereiding soep 1. Pel en snipper de ui. Maak de andere groenten schoon en snijd in blokjes. Bak de ui in wat boter glazig. Voeg de knolselderij en aardpeer toe en laat 5 minuten mee stoven. 2. Voeg de peterselie toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix de soep glad. Giet er de room bij en breng nog verder op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping en koriander. Bereiding topping 1. Mix de koriander met de knoflook en de zonnebloemolie. Kruid met peper en zout. 2. Maak de pitjes van de granaatappel los en werk er de soep mee af.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=