d'n HaDeejer december 2021

d’n HaDeejer - 21 NAGERECHT Stick� toffee puddin� • 170 gram ontpitte dadels • 350 ml havermelk • 1 theelepel vanille-extract • 1½ theelepel bicarbonaat • 215 gram zuivelvrije boter • 100 gram donkerbruine zachte suiker • 100 gram lichtbruine suiker • 180 gram wit zelfrijzend bakmeel • ½ theelepel gemalen nootmuskaat • 1 theelepel gemalen gember • 1 theelepel gemalen kaneel • 1 theelepel zout • 1 eetlepel ahornsiroop • 3 eetlepels havercrème Bereiding saus 1. Maak de pan schoon en zet hem weer op een middelhoog vuur. Voeg de ahorn siroop, donkerbruine suiker en de resterende 100 gram zuivelvrij boter toe aan de pan, roer en zet het vuur laag. Kook 5 minuten tot je een siroop hebt. 2. Haal de pan van de kookplaat, laat iets afkoelen en roer er dan de havercrème door. 3. Giet in een kleine kan. 4. Snijd de kleverige toffeepudding in plakjes. Leg een plakje op een bordje, giet er een beetje plakkerige toffeesaus over, doe er een bolletje ijs bij en serveer meteen. INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN Bereiding pudding zie voor filmpje www.bosh.tv/recipes/sticky-toffee-pudding 1. Verwarm de oven voor op 160°C, kleine steelpan, 25 x15x5 cm ovenschaal ingevet met zuivelvrije boter. 2. Snijd de dadels fijn. Doe ze in de pan met de havermelk, het vanille-extract en roer tot de dadels zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. 3. Haal de pan van het vuur en roer het bicarbonaat van soda erdoor. Laat de inhoud van de pan afkoelen tot kamertemperatuur. 4. Voeg 115 gram van de zuivelvrije boter en 100 gram lichtbruine suiker toe aan de pan en vouw steeds naar binnen om te mengen. Voeg de bloem, gember, kaneel en het zout toe en roer ze een paar keer door met een lepel tot ze gecombineerd zijn, maar niet overgemengd. 5. Giet het mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de schaal in de oven en bak de pudding 35-40 minuten, totdat deze is gerezen en een spies die in het midden van de pudding is gestoken er schoon uitkomt.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=