d'n HaDeejer december 2021

d’n HaDeejer - 47 Culinair de wereld rond bij Le Petit Monde In de Monseigneur van Oorschotstraat openden Patrick en Eugénie in augustus 2019 hun restaurant Le Petit Monde: een restaurant met een chique naam. Een naam die in contrast staat met de laagdrempelige en warme sfeer die Patrick en Eugénie weten te creëren. “Met onze naam proberen we uit te dragen dat we van alle gerechten in de wereld houden en dat we van alle markten thuis zijn. We willen deze wereldse gerechten graag delen, maar wel op onze eigen manier.” Stijl Le Petit Monde Patrick is een ervaren chef, die overal ter wereld heeft gekookt en veel ervaring heeft op culinair gebied. Eugénie vertelt: “Patrick heeft passie voor smaak, of het nou om een gehaktbal of een mooie tournedos gaat.” Verder ligt bij Le Petit Monde de focus op gastvrijheid en net een tikje extra aandacht. Bijna elke avond gaat Patrick het restaurant in om met zijn gasten in gesprek te gaan over het eten. “De focus ligt op contact met de gasten, omdat mensen het prettig vinden om te zien wie hun eten heeft gemaakt. Allergieën of andere dieetwensen worden serieus genomen bij Le Petit Monde. Patrick: “Als ik het van tevoren weet, kan ik echt uitpakken. Dat vind ik fantastisch!” Regelmatig gaan Eugénie en Patrick naar het buitenland om ideeën op te doen voor de gerechten. Ze gaan op zoek naar bijzondere kazen, worstjes en wijnen, zodat ze niet alleen klassieke dingen op de kaart hebben staan. “Er mag wel een klassiek gerecht op de kaart staan, maar dan met een twist van Patrick.” Ontvangst in het dorp De ontvangst in Heeswijk-Dinther was hartverwarmend, vertelt Patrick: “Mijn voorganger heeft de catering voor de ondernemingsvereniging aangenomen en ik ben lid gewor- den, maar heb nog geen bijeenkomst mee kunnen maken. De vereniging is zo leuk en vriendelijk, maar we kennen nog steeds niemand écht. De ontvangst hier was zo hartelijk, we hebben het echt ervaren als een warm bad. Iedereen is behulpzaam en verwelkomend. Door corona zijn we helaas beperkt in het teruggeven van deze hartelijkheid. Hopelijk komt hier snel verandering in en mogen we jullie binnenkort ontvangen in ons restaurant.” Tekst Manon Verkuijlen Fotografie René Kuijs Vormgeving Juul van den Heuvel ZAKELIJK BEKEKEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=