d'n HaDeejer maart 2021

200 d’n HaDeejer - 61 WILDPLUKSALADE MET REERUG Nodig per persoon: - 100 gram reerug - Handje wild geplukt groen (kleine veldkers, molsla of wilde postelein) - Olijfolie - Peper & zout - Balsamicoazijn - Parmezaanse kaas Voor de pesto: - Bosje daslook - 75 gram geraspte Parmezaanse kaas - Handje walnoten - Olijfolie (extra vergine) Laat de de reerug een uur voor gebruik op kamertemperatuur komen. Wrijf de rug alvast in met olijfolie. Was de blaadjes voor de salade en verwijder de worteltjes. Laat de blaadjes goed uitlekken of droog ze. Maak ondertussen de daslookpesto. Was en droog de daslookblaadjes. Maak de daslook fijn samen met de walnoten en de geraspte Parmezaanse kaas in een vijzel of keukenmachine. Voeg olijfolie toe, totdat het een smeuïge massa wordt. Je mag best stukjes noot blijven zien. Bewaartip: doe de pesto in een potje en giet er een scheutje olijfolie op. Zo bewaar je de pesto nog een week in de koelkast. Maak een grillplaat of koekenpan goed heet. Laat de reerug hier even in liggen en draai pas om als de rug gemakkelijk loskomt. Bak rondom bruin. Na 3 á 4 minuten bakken, is de binnenkant nog rosé. Haal dan het vlees van het vuur en laat het rusten in een stuk aluminiumfolie. Schik de blaadjes mooi op het bord. Snij de reerug in plakjes, breng op smaak met peper en zout en leg de plakjes op de salade. Top af met een paar theelepeltjes pesto. Sprenkel er wat balsamicoazijn overheen en maak af met wat dun geschaafde plakjes Parmezaanse kaas. ‘Wild van geest en wild op haar bord’ Smakelijk!

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=