d'n HaDeejer maart 2021
90 - d’n HaDeejer 200 Waar komt je passie voor koken vandaan? “Toen ik 8 jaar oud was, zag ik op een zondagmid- dag het tv programma ‘Koken met sterren’ met Cas Spijkers. Dat omgaan met pannen en messen fascineerde me enorm. Ik was als kind een moei- lijke eter. Cas Spijkers gaf me het laatste zetje, omdat je als kok alles moet proeven. Het maakte mijn schoolkeuzes heel gemakkelijk. Na de basis- school ben ik na het VMBO naar de Rooi Pannen in Tilburg gegaan. Ik wilde gewoon kok worden!” Wat houdt het koken leuk? “Ik houd ervan mensen te choqueren aan tafel. Ik waardeer het als mensen zich verrast weten. In de smaakkeuze probeer ik altijd het randje op te zoeken. Ik werk heel sterk vanuit specerijen. In ons restaurant wisselen we elke drie weken van menu, zo is het voor ons als team in de keuken steeds weer leuk om nieuwe dingen uit te proberen en onze gasten te verrassen met in het oog springende creaties. Het is een echte team- prestatie, meestal is het bij ons volle bak en dan gaan we steeds weer voor elkaar door het vuur.” Welk gerecht kook je het liefst? “Ik vind alles leuk om te koken. Wat je lekker vindt, kun je vaak ook goed klaarmaken. Ik ben volgens onze gasten het best in de stoofschotels zoals zuurvlees, rendang of varkenswang. Dat maak ik dan ook graag klaar. Ik vind het leuk om een mooie combinatie van wijn en spijs te heb- ben. Dat creatieve proces, daar ben ik graag mee bezig.” De liefde van de man gaat door de maag … “Ik houd van eten, dat zie je ook aan me. Die onregelmatigheid in je eetpatroon helpt daar ook aan mee. Ik probeer tussendoor niet te eten, maar zo tegen middernacht als het werk gedaan is… Het past bij een kok, never trust a skinny cook! Toch proberen we met de menukeuze steeds rekening te houden met gezond en verantwoord voor gasten en voor onszelf. Welke tip heb je voor je collega-kok? “Een tip geven vind ik moeilijk. Ik wil de hobbykok meegeven, dat hij plezier moet houden in het koken. Blijf jezelf steeds uitdagen, dat houdt het koken zelf heel erg leuk.”
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=