d'n HaDeejer oktober 2021

d’n HaDeejer - 45 eten dan op als reserves in plaats van dat je dit met sporten verbrandt. Ook nam ik geen rust, terwijl het zo belangrijk is om je lichaam af en toe te laten herstellen. Door wat je eet in balans te brengen met wat je aan dage- lijkse bezigheden doet, zorg je goed voor je lichaam en ga je lekkerder in je vel zitten.” Energie voor tien “Sinds ik bewust meet wat ik eet en daar ook naar be- weeg, slaap ik beter en heb ik energie voor tien. Het is het dubbel en dwars waard,” vertelt Lissa. “Ik heb geen mid- dag- of ‘ after dinner’ -dip meer en voel me energieker. Die ervaring is zó fijn, daar wil ik anderen ook toe zetten. Het is fijn om mensen te kunnen helpen met iets wat je zelf als enorm positief ervaart. Instagram werkt daar perfect voor. Zeker omdat ik het ook leuk vind om met foodfoto- grafie bezig te zijn; dat kan ik daar ook mooi op kwijt. Ik wil laten zien hoe je een dagelijkse routine maakt van de keuzes voor de juiste verhoudingen in vetten, koolhydra- ten en eiwitten.” Eetwissel Lissa heeft veel aan haar eetschema, maar legt uit dat gezond leven en eten niet zo moeilijk hoeft te zijn. Door kleine eetwisselingen te maken kom je ook al een heel eind. En dat is vooral ook de boodschap die ze via haar posts op Instagram duidelijk wil maken. “Ik ben er niet op uit om hoog van de toren te blazen of mensen moeilijke schema’s voor te houden. Ik wil laten zien dat luisteren naar je lichaam ook al in kleine stappen kan; ik wil gezond eten en gezond leven toegankelijk maken. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Door crème fraîche te vervangen voor crème fraîche light bijvoorbeeld en bij je favoriete limonade voor een suikervrije variant te gaan, maak je al een wereld van verschil. Zeker wanneer je dit op dage- lijkse basis blijft doen. Dat probeer ik in mijn stories te laten zien.” Delen “Bijna iedere dag plaats ik wat ik gedurende de dag eet. Van ontbijt tot aan tussendoortjes en het avondeten. Zo wil ik het gemak laten zien: als ik het kan, kan jij het ook. Daarnaast vind ik het leuk om ‘lifehacks’ te delen die met ‘Accepteer dat kleine veranderingen en keuzes ook goed zijn’ voedsel te maken hebben. Hoe je een avocado langer bewaart bijvoorbeeld. Of heb je zin in een zoet tus- sendoortje? Probeer dan eens een cracker met cot- tage cheese en daarop een fruitspread: zoveel lekker- der dan een klodder jam met veel suikers. En dan dus nog gezonder ook! Ik krijg vaak reacties dat mensen gaan proberen wat ik deel en daar ook enthousiast van worden. Zo leuk.” Toekomstdromen De recepten op haar account zijn gezond en lekker, maar wat ze vooral wil meegeven, is dat het belangrijk is om te blijven genieten. “Je hoeft niet alles af te stemmen. Ik ben ook een levensgenieter en het leven wordt niet leuker als ik mezelf continu dingen verbied of streng ben voor mezelf. Pak een wijntje en eet een lekker hapje bij de borrel. Focus je op de mate en hoeveelheid, als je iets pakt. Accepteer dat kleine veranderingen en keuzes ook al goed zijn! Het lijkt me leuk om mensen een-op-een te helpen naar een gezondere levensstijl, dus niet alleen via Instagram. Dat is wel iets wat ik ooit in de toekomst zou willen gaan doen, naast mijn werk als Proces Product Technoloog bij Peijnenburg. Want daar heb ik het ook super naar mijn zin.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=