d'n HaDeejer juli 2022

20 - d’n HaDeejer DE CLEEFSHOEVE Er werd niet altijd ijs gemaakt op de boerderij aan de Berkenvenseweg in Dinther. In 1970 kwamen Harry en Riek van Cleef via ruilverkaveling hier terecht. Waar de meeste veehouders toen koeien, kippen én varkens hadden, waren ze hun tijd vooruit met een bedrijf met slechts melkvee. In 1985 trouwde zoon Jan met Jeanne, ze namen het bedrijf over en gingen op de boerderij wonen. Ze kregen er vier zonen, waarvan Rick in 2010 ook in het bedrijf kwam. Voor Jeanne hét moment om zich op haar passie te storten: ijs maken. “Eigenlijk heb ik dat altijd al willen doen, het is echt een uit de hand gelopen hobby. Toen Rick in de maatschap kwam, had ik er eindelijk ook de tijd voor.” Inmiddels is hij met zijn vrouw Marjan en dochtertje Dieke de boerderij gaan bewonen. IJSTIJD OP DE CLEEFSHOEVE Een lekker ijsje, wie eet er met deze zomerse temperaturen niet af en toe eentje? Dus een fijn luchtig artikel over deze koude lekkernij is wel op zijn plek. “Dat wordt lastig, want ons ijs bevat juist minder lucht”, merkt Rick van Cleef van IJsboerderij de Cleefshoeve op. Ik vraag hem, zijn moeder Jeanne en zijn vrouw Marjan alles over ‘hun’ boerderij-ijsjes. ’IJs maken is echt een uit de hand gelopen hobby’ Tekst Loes van Gerwen Fotografie Annerieke van den BroekVormgeving Esmée Geubbels

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=